Cicas csoport - ovoda.degyfk

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Magunkról
Cicás csoport - Komplex esztétikai nevelés
.............................................................................................................................................................................................................................

Óvodapedagógusok:

                                              
   Ráczné Bársony Judit        Zágonyiné Nagy Szilvia


Dajka: Kovácsné Király Terézia
Pedagógiai asszisztens: Kapusi Róbert Zoltánné (Mariann)

Aki belép a gyakorló óvoda "A" épületébe, azonnal élvezheti a "cicások" vendégszeretetét. A csoportszobába nyitva, kis körültekintés után hamar felfedezhetőek sajátosságaink. A bútorzat, a babaszoba bejáratánál álló köcsögfa, a szőttes falvédő, a régmúlt itt-ott becsempészett tárgyi emlékei jelzik a néphagyomány iránti tiszteletünket. Mivel a gyermekekhez érzelmeiken át juthatunk el leghamarabb, nevelésünkben fontosnak tartjuk a komplex esztétikai nevelést, a művészetek gondozását. Kiemelten kezeljük a zenei nevelést, a népi játékok, néptánc megszerettetését.
A "hagyományosabbnak" mondható tárgyi környezetben a gyermekek életkorához igazodva igyekszünk beleszőni a tevékenységekbe a népszokások, jeles napok
egy-egy mozzanatát.
Szívesen szervezünk olyan programokat, amikor családokhoz látogatunk el valamilyen mezőgazdasági munkára, állatnézőbe vagy közös főzésre. Egy őszi alkalommal az óvodában együtt készíthettünk népi hangszereket, amelyekből haza is vihettek gyártóik.
Nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a szülők, testvérek, nagyszülők legutóbbi farsangolásunkba, minek alkalmával zajjal, lármával, tánccal köszöntünk be a szomszédos csoportokba.
Legközelebb légy Te is a vendégünk!
robertkiss
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz