Katica csoport - ovoda.degyfk

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Magunkról
Katicás csoport - Vidámság háza óvodai program
.............................................................................................................................................................................................................................

Óvodapedagógusok:
 
                                                                  
      Kuttor Márti                  Szabó Gábor


Dajka: Nyitrai Sándorné (Jutka)
Pedagógiai asszisztens: Kapusi Róbert Zoltánné

VIDÁMSÁG HÁZA óvodai program elvei alapján dolgozunk csoportunkban. Nevelési célunk a 3-6-7 éves gyermekek harmonikus fejlődésének elősegítése olyan élményszerű feltételrendszer mellett, ahol a gyermekek minden nap jól érzik magukat, aktívan tevékenykednek. Azaz élményszerű feltételrendszerrel segítjük elő a gyermekek fejlődését, ahol a gyerekek mindig biztonságban érzik magukat, mert van tartalmas, élvezetes program és cselekvési tér. Programunk ténylegesen is uralkodóvá kívánja tenni a játékot. Mindezt a játék terének bővítésével, s a játékosság érvényesítésével érhetjük el. Sajátosságaink közül néhányat kiemelnék:
  • Elsőnek a játék terének bővítése. Programjainkat úgy szervezzük, hogy a tapasztalatszerzést követően ott a helyszínen legyen lehetősége a gyermekeknek a szerzett tapasztalatok, élmények szabadjátékbeli továbbvitelére.
  • Második sajátossága programunknak a periodikák, a folyamatosan ismétlődő, visszatérő események szervezése, pl. naponta visszatérő esemény a csoport egy játékkívánságának teljesítése, havonta visszatérő esemény: vendég hívása.
  • Harmadik sajátossága programunknak az óvoda és a család együttműködése a gyermekek összehangolt nevelése érdekében. Csoportunkban olyan programokat szervezünk, amelyben számítunk a szülők, nagyszülők aktív bekapcsolódására, tevékenységére.
  • 2011. szeptemberétől bevezettük a korai idegen nyelv tanulást angol nyelven, játékos módszerekkel a gyerekek  mindennapjaihoz kapcsolva.
Szakvizsgázott pedagógusként nevelőmunkánk kiemelt területe:
    a zenei nevelés
    a korai idegen nyelv tanítása
robertkiss
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz