Körte csoport - ovoda.degyfk

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Magunkról
Körte csoport - Egészséges életmódra nevelés
.............................................................................................................................................................................................................................

Óvodapedagógusok:
                                                                       
       Csapó Ágnes              Kapitány Sándorné
                                         Bartha Beáta


Dajka: Szűcs Imréné
Pedagógiai asszisztens: Mártonné Szalóki Julianna

Csoportunk legfontosabb célkitűzései közé tartozik az egészséges életmódra nevelés. Mindezek feltétele az életkornak megfelelő helyes életritmus kialakítása. Így már kiscsoportban arra törekszünk, hogy a napi életritmust rugalmasan, a gyermekek kívánságait figyelembe véve alakítsuk a nyugodt, kiegyensúlyozott életük érdekében.
Óvodai nevelésünk gyermekközpontú, nyitott a szülők felé, lehetőséget nyújt az újításhoz és a hagyományok ápolásához egyaránt.
A gyermekek egészségének óvásához, önbizalmának, önértékelésének siker- és kudarctűrő képességének formálásához szükséges a megfelelő táplálkozás, mozgásigény kielégítése az egész nap folyamán. Ehhez biztosítjuk a napi 2 alkalommal a mindennapos testnevelést, a heti testnevelés foglalkozást (tornateremben), a szabadban végzett mozgást, játékot, a természetben tett sétát, kirándulásokat.
A szülők bevonásával biztosítjuk az évszaknak megfelelő természetes vitaminok, zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztását. A téli időszakban gyógyteák készítése (csipkebogyó, hársfavirág, menta, citromfű) amit közösen gyűjtünk.
robertkiss
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz